Winters Waalwijk heeft de smaak te pakken

4 december 2019

De feestmaand december zal ook dit jaar in het centrum van Waalwijk bepaald niet onopgemerkt voorbij gaan. De in Welkom in Waalwijk verenigde ondernemers, de gemeente en jongerencentrum De Tavenu hebben de handen opnieuw ineen geslagen voor het meerdaagse evenement Winters Waalwijk. Dat betekent dat de centrumzoekers drie zaterdagen en een zondag getrakteerd worden op feestelijk vermaak in kerstsfeer.

 

Het succes van de eerdere edities van Winters Waalwijk smaakte duidelijk naar meer. Bezoekers en ondernemers reageerden enthousiast. En dus kan Waalwijk zich weer opmaken voor een feestelijke en sfeervolle eindsprint richting Kerstmis en jaarwisseling. Welkom in Waalwijk en de gemeente hebben gezorgd voor het budget. De Tavenu neemt het grootste deel van de organisatie op zijn schouders.

 

Muziek

Zaterdag 7 december heeft het motto ‘Muzikaal Waalwijk’ meegekregen. De naam zegt het al: aan muzikale optredens zal in het centrum en De Els geen gebrek zijn. Winter Wishes brengt op bijzondere wijze haar repertoire ten gehore. Ze brengt licht en sneeuw mee. Dan is er ook de muzikant die zo uit de tijd van Dickens lijkt te zijn weggelopen. Hij zingt Amerikaanse, Engelse en Nederlandse evergreens. De Christmasband is ook van de partij. Ebenezer Scrooge maakt eveneens zijn opwachting. Deze verbitterde vrek vertolkt zijn eigen verhaal en bespeelt ook nog eens de hang. Twinkle Tunes Christmas Tree is op zoek naar mensen die haar kerstboom willen aankleden. De beloning: een prachtig gezongen lied. Diverse artiesten zorgen voor prachtige winterklanken op harp en andere instrumenten. ‘Muzikaal Waalwijk’ duurt van 13.30 uur tot 16.30 uur.

 

‘Love is all you need’ is de titel van de productie die op zaterdag 14 december van 12.30 tot 16.30 uur te zien is op het Raadhuisplein. Theatercollectief EELT tovert het plein om in een warm bad, waarbij liefde de hoofdrol voor zich opeist. De kijker kan rekenen op gepassioneerd straattheater, verleidelijke operazang (Nienke Nasserian), liefdes- en kerstliedjes (koor De Vrolijke Noot), vurige songs over hartzeer en hoop (zangeres Claudy). Doorlopend zijn er workshops liefdesgedichten en liefdesliedjes schrijven. Kinderen kunnen kersttekening maken en krijgen gratis chocomel. De gedichten worden op het einde van de middag gepresenteerd.

 

Straattheater

‘Waar is de kerstman, hier is de kerstman’. Dat is het motto van zondag 22 december. Straattheater in optima forma met veel acts en muziek. Santa is present met zijn arrenslee en wordt omringd door rendieren op springstelten. Santa Claus en Rudolf the red nose reindeer tekenen voor een komische act. De mini-kerstman is altijd in voor een praatje en brengt een lach op ieders gezicht. Een reusachtige kerstman en kerstvrouw (drie meter hoog) trekken op stelten door het centrum. De Zingende Kerstelfen brengen kerstnummers ten gehore. Santa Zings is een zingende kerstman met een toverpaard. Dan zijn er ook nog de Betoverde Kerstbomen. Ze kunnen praten, dansen en zingen en trakteren kinderen op een zuurstok. Leo de Vlieger laat zich horen met grappige luisterliedjes en gezellige meezingers. Daarnaast zijn er nog acts met kerstmannen in alle soorten en maten. Het programma duurt van 13.30 tot 16.30 uur.

 

Oliebollen

Op zaterdag 28 december wordt het jaar uitgeluid met het traditionele oliebollenfestijn. Burgemeester, wethouders en raadsleden delen oliebollen uit en maken graag op informele wijze een praatje. Uiteraard is een muziek en zorgt een theatergroep ook voor het nodige vermaak. Het festijn duurt van 13.00 tot 16.30 uur.

Speciaal voor kinderen staat op het Raadhuisplein 25 dagen lang een draaimolen.

 

 

 

Meer Nieuws

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.