Wind geen spelbreker voor deelnemers Stratenloop Waspik

9 december 2019

Zondagochtend 8 december begon met veel wind en regen, maar dat weerhield ruim 350 lopers niet van deelname aan de 13e editie van Stratenloop Waspik. Stan Schipperen wist achtvoudig winnaar Wesley van der Gouw achter zich te laten. Aan hun wedstrijd ging voor het eerst de GO Familierun vooraf. ‘Met deze run willen we kinderen stimuleren om te gaan hardlopen’, aldus mede-organisator Jos Wagenmakers.

 

Vanwege de mindere weersomstandigheden bleven de eerdere parcoursrecords in de boeken. Hoewel winnaar Stan Schipperen uit Dussen met een tijd van 31.43 minuten op de 10 kilometer nog dicht in de buurt kwam. Ciska Hensen, uitkomend in de categorie 45+, mocht als winnaar van de 10 kilometer met een tijd van 39.03 minuten de bloemen mee naar Kaatsheuvel nemen. Mooie tijden waren te melden voor de winnaars van 5 km, door Marjon van Oudenaarde (18.23 minuten) en Tijke Wentink, die een tijd klokte van 16.11 minuten. Bij de 2,5 km finishten respectievelijk Mirthe van Zon en Tim in ’t Groen als eersten.

 

GO Familierun

De 13e editie van Stratenloop Waspik trok naast aardig wat nieuwkomers ook veel ‘oudgedienden’. Sommige lopers meldden dat zij al aan alle 13 edities deelnamen. Nieuw waren de jongste deelnemers die aan de start stonden van de GO Familierun. Dit nieuwe onderdeel van Stratenloop Waspik trok een bescheiden aantal deelnemers, die echter allemaal even enthousiast waren. Vaders, moeders en kinderen renden naar keuze 1 of 2 ronden van 1.250 meter door Waspik-Boven. De kinderen werden beloond met een mooie GO Running-medaille. Jos Wagenmakers: “Voorafgaand aan deze Stratenloop Waspik hebben we ons onder de noemer ‘GO Running’ verenigd met Triathlon & Loopvereniging De Langstraat (Maresia), met wie we de Stratenloop altijd samen organiseren, en met atletiekvereniging Acw’66 en Stichting Samen RKC. Samen met de buurtsportcoaches van de gemeente Waalwijk en met steun van GO Waalwijk zetten we ons in om meer kinderen en ook volwassenen te enthousiasmeren voor de hardloopsport. Op 6 november organiseerden we een kick-off en tot in het voorjaar van 2020 staan er allerlei activiteiten op de GO Running-kalender.” De komende maanden blijven de verenigingen clinics en proeftrainingen aanbieden. Ook staan er meerdere evenementen op de agenda, waaronder op zondag 15 december de Lidocross en op 19 april de eerste RKC Stadionrun, een activiteit van Stichting Samen RKC.

De volgende Stratenloop Waspik vindt plaats op zondag 13 december 2020, met opnieuw de GO Familierun.

Klik hier voor meer informatie over GO Running.

 

 

Meer Nieuws

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.