Waterpoloworkshop bij zwemvereniging AquAmigos in Zwembad Olympia

3 april 2019

Zondag 24 maart zal Niels van den Hout van 15.00-16.00 uur een workshop voor jeugd in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar met minimaal zwemdiploma B verzorgen in Zwembad Olympia. Niels is oud-AquAmigos-lid en speelt momenteel voor PSV Heren 1. Ook heeft hij een aantal jaren bij Jong Oranje gespeeld.

AquAmigos biedt waterpolo voor jong en oud, voor meisjes en jongens, voor dames en heren. Waterpolo staat ten onrechte bekend als een harde sport. Men verwart het uiterlijke vertoon en de fysieke inspanning ervan. Ondanks dat je tegen een stootje moet kunnen, komen er nagenoeg geen blessures voor bij waterpolo, in tegenstelling tot meer blessuregevoelige balsporten zoals voetbal, handbal en volleybal. Bij AquAmigos leer je niet alleen de echte spelregels van het waterpolo, maar ook allerlei trucjes met de bal in het water.

De leden van AquAmigos worden vanuit de jeugd op een gestructureerde manier steeds op een hoger niveau gebracht. Bij de allerjongsten, de minioren, staat het spelplezier voorop. Zo leren ze al spelend de bal onder controle te krijgen en nemen ze deel aan pupillenwedstrijden of miniwaterpolotoernooitjes. In deze fase spelen de jongens en meisjes nog gemengd. Wanneer je ouder wordt, stroom je door naar de aspiranten. Gedurende deze fase komen langzaam maar zeker ook de technische en tactische aspecten van het waterpolo om de hoek kijken.

Om zelf te ervaren of waterpolo iets voor je is, nodigt AquAmigos je van harte uit om komende zondag deel te nemen aan de speciale gasttraining van Niels in Zwembad Olympia, zodat je zelf kan bepalen of waterpolo iets voor je is. Wel graag even van te voren aanmelden via waterpolo@aquamigos.nl!

Meer Nieuws

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.