Wandelaars NDC Waalwijk maken zich op voor ‘finale’

10 september 2019

In de laatste week van september vindt de afsluitende vierdaagse plaats van de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Het is de finale van 20 mooie wandelweken. John Schoemans is een van de deelnemers; hij is enorm enthousiast. “De NDC heeft mij enorm veel gebracht. Zowel een betere gezondheid als veel plezier.” Wie wil, kan nog steeds aansluiten bij de wandelgroepen.

Lilianne Kuypers is initiatiefneemster en mede-organisator van de Nationale Diabetes Challenge Waalwijk. In 2017 vond de NDC Waalwijk voor het eerst plaats en in drie jaar tijd zag ze het aantal deelnemers flink toenemen. “Bij de start op 1 mei meldden zich 133 deelnemers”, vertelt ze. “In de weken die volgden, hebben zich nog meer mensen aangesloten en dat kan ook nu nog steeds. Het is immers nooit te laat om te beginnen met wandelen!”

Deelnemers wandelen iedere woensdag in groepjes met elkaar verschillende afstanden. De middagwandelaars starten om 13.30 uur vanaf Parkpaviljoen Waalwijk (bij het wandelpark), de avondgroepen starten om 18.30 uur vanaf de atletiekbaan van ACW’66 aan de Olympiaweg in Waalwijk. Iedere wandeling lopen er zorgprofessionals mee; er wordt rekening gehouden met ieders niveau.

‘Ik voel me veel fitter’

John Schoemans (72) uit Waalwijk is een trouwe deelnemer. Hij vertelt: “Vorig jaar deed ik voor het eerst mee en ik was zo enthousiast dat ik dit jaar opnieuw meedoe. Aanleiding om te gaan lopen waren mijn gezondheidsklachten. Ik was te zwaar, kampte met diabetes type 2 en een te hoog cholesterolgehalte. Dankzij het wandelen in combinatie met een dieet ben ik flink afgevallen en voel ik me veel fitter. Bovendien ben ik medicijnvrij! Mensen zien aan me dat ik plezier heb in het wandelen en dat ik goed in mijn vel zit. Het leven is veel prettiger geworden, ik kan meer dingen dan voorheen. Het wandelen is dus goed voor mijn gezondheid en het brengt ook gezelligheid. In de wandelgroep zijn heel goede contacten ontstaan. Leuk is ook dat ik er verschillende oude bekenden tegenkwam. Ik ben een enthousiast ambassadeur, ik raad iedereen aan om mee te gaan doen!”

Meedoen kan nog steeds

De landelijke Challenge wordt op zaterdag 28 september afgesloten met een feestelijk festival in Den Haag. Lilianne Kuypers: “Busvervoer van en naar Waalwijk is hiervoor geregeld; er wordt een vergoeding van € 5,- gevraagd voor deelname aan de slotmanifestatie. Deelnemen aan de wandelgroepen is kosteloos.”

Wilt u meer weten over onze challenge of wilt u deze maand nog een keer meewandelen? U bent van harte welkom! Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/ndcwaalwijk of stuur voor meer informatie een mailtje naar ndcwaalwijk@gmail.com

Meer Nieuws

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.