Volwassenenfonds

Geen geld voor sport of een culturele hobby?

Voetbal, hockey, schilderen, muziekles, creatieve cursussen en danslessen: het zijn enkele voorbeelden van activiteiten waar je aan mee kunt doen met hulp vanuit het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het fonds ondersteunt inwoners van 18 jaar en ouder in Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle die zelf te weinig geld hebben om lid te worden van een sportclub of om creatieve lessen te volgen. 

Voor wie is het Volwassenenfonds Sport & Cultuur?

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is er voor inwoners (18+) van Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle die leven rond het bestaansminumum.

Zo werkt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Stap 1 – Maak een afspraak met een intermediair (tussenpersoon).

Onderaan deze pagina vind je de contactgegevens van intermediairs in gemeente Waalwijk. 

Stap 2 – Tijdens de afspraak doet de intermediair samen met jou een aanvraag bij het Volwassenenfonds. Je hoort of je in aanmerking komt voor support vanuit het fonds en je bespreekt welke sport- of cultuuractiviteit je wilt doen.

Tip!

Vul de deelnemerskaart in en neem hem (digitaal of geprint) mee naar je afspraak met de intermediair. Zo kan jouw aanvraag extra snel gedaan worden. Download de deelnemerskaart onderaan deze pagina.

Stap 3 – Na ongeveer drie weken hoor je van de intermediair of jouw aanvraag is goedgekeurd.

Stap 4 – Is jouw aanvraag goedgekeurd? Dan kun jij je aanmelden bij de cultuur- of sportaanbieder.

Stap 5 – Het Volwassenenfonds betaalt de contributie en/of materiaalkosten direct aan de aanbieder. Daar heb je dus geen omkijken naar. Veel plezier met deelname aan jouw gekozen sport- of cultuuractiviteit!

Tip! 

Volg eerst een proefles bij een sport- of cultuuraanbieder, zodat je zeker weet dat de activiteit en/of de vereniging bij je past. Een proefles of training is vrijwel altijd gratis en verplicht je tot niets.  

Intermediairs in gemeente Waalwijk

Meer contactgegevens volgen!

Downloads

Deelnemerskaart voor aanvraag aan Volwassenenfonds Sport & Cultuur in gemeente Waalwijk