Vliegende shuttles en rennende kinderen: eerste schoolbadmintontoernooi was een succes

22 oktober 2019

Op woensdag 16 oktober vond in Sporthal De Slagen het eerste schoolbadmintontoernooi van Waalwijk plaats, op initiatief van badmintonvereniging FST uit Waalwijk. Het toernooi was een groot succes, met maar liefst 56 deelnemende kinderen van basisscholen uit Waalwijk en omstreken.

 

FST-voorzitter Anton van Himbergen: “Badminton is bij kinderen een relatief onbekende sport. Daarom nam FST twee jaar geleden het initiatief om clinics op basisscholen te verzorgen tijdens de reguliere gymlessen. Bijna alle kinderen doen vol overgave en plezier mee met de clinics en geven aan vaker te willen badmintonnen. Zo ontstond het idee om in de herfstvakantie een schoolbadmintontoernooi te organiseren.”

Sporthal De Slagen beschikt over 12 badmintonvelden en met 56 enthousiaste deelnemers was de zaal helemaal gevuld met rennende kinderen en rondvliegende shuttles. Vanaf 10.15 uur werden de eerste wedstrijden gespeeld. Elke wedstrijd duurde 15 minuten. Er is gespeeld op twee niveaus: t/m 10 jaar en boven de 10 jaar. Na de lunch werden nieuwe poules gevormd op basis van de prestaties uit de eerdere poulewedstrijden. Anton van Himbergen: “De wedstrijden werden steeds spannender doordat de niveaus dichter bij elkaar kwamen te liggen. Je zou denken dat de energie van de kinderen wel eens op zou zijn. Niets was minder waar. De kinderen bleven maar doorspelen. Zelfs als er vrije banen waren, werd daar fanatiek op gespeeld!”

 

Uitslagen

Na de eerste en tweede ronde van poulewedstrijden werden Rowan Donders en Wessel van Dijke (Juliana van Stolbergschool) kampioen in de leeftijd tot en met 10 jaar. Het koppel Olivia van Dommelen en Anne Leijtens (Basisschool Besoyen) werden kampioen bij de kinderen boven de 10 jaar.

 

Winnaars tot en met 10 jaar Winnaars boven 10 jaar
Poule 1

 

Poule 2

 

Poule 3

 

Rowan Donders / Wessel van Dijke   (Juliana van Stolberg)

Eline en Kimberley Kersbergen (Vlinderhof)

Moos Zandwijk (Besoyen) en Tes Broekhuizen

Poule 4

 

Poule 5

 

Poule 6

 

Poule 7

Olivia van Dommelen / Anne Leijtens (Besoyen)

Jules Haverhals en Abdurham Elezo

(Besoyen)

Thijmen van der Heijden en Alain Borst (de Veste)

Jelte Netten en Tygo van Tetering (Juliana van Stolberg)

De winnaars per poule. Poule 1 en poule 4 waren de sterkste poules. Hierin zaten de winnaars van de eerste ronde.

 

Zet-hem-op-prijs

Badmintonvereniging FST reikte daarnaast een aanmoedigingsprijs uit; de winnaars van de verliezerspoule in de leeftijdsklasse tot en met 10 jaar kregen de Zet-hem-op-prijs. Deze was speciaal voor Moos Zandwijk en Tes Broekhuizen.

 

Winnaars puzzels

Tussen de wedstrijden door was er nog tijd voor het oplossen van puzzels en raadsels. Ook hier waren twee prijzen te winnen. Janne Kneepkens en Fien Vermegen hadden de hoogste score bij deze puzzels. Erg knap van deze 9-jarige deelneemsters.

 

Tweede editie

Anton van Himbergen: “We kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie. Met 56 deelnemers hadden we een uitstekende opkomst. Bovendien hadden de kinderen en ook de ouders en grootouders die kwamen kijken het enorm naar hun zin. Het smaakt naar meer; in 2020 organiseren we graag opnieuw dit leuke toernooi.”

 

Geïnteresseerd in de badmintonsport? Kijk voor meer informatie op www.fstwaalwijk.nl of stuur een email naar info@fstwaalwijk.nl.

 

Meer Nieuws

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.