Primeur ‘Lean Mean Swimming Machine’ tijdens GO Waalwijk Festival zondag 25 augustus

19 augustus 2019

Imposante VIS van Maarten van Halderen zwemt rondjes op het festivalplein.

 

Maarten van Halderen is een van de 9 kunstenaars die voor expositie ‘Crossings_Art&Sport’ door curator Maria Klerx zijn uitgenodigd een speciaal kunstwerk te maken. Kunst geïnspireerd door sport en sporters uit de regio in Rijksmonument Kropholler, het Huis van Waalwijk in hartje centrum. De expositie wordt op zondag 25 augustus tijdens het GO Waalwijk Festival voor publiek geopend en is gratis te bezoeken t/m 22 september.

Binnen in Huis van Waalwijk beleven de andere werken die festivalmiddag tevens hun primeur, waaronder de performance die alleen dan is te zien in de Raadszaal. Als negende werk blijft de Grote Vis op het plein ‘rondjes zwemmen’ tijdens het festival en in de weekends.

Als ‘staalkunstenaar’ heeft Maarten zijn sporen bij menig opdrachtgever al enigszins verdiend. Vrij recent in 2018 en 2017 was hij tevens centrale spil in de totstandkoming van The Lemon Barrel tijdens het Halve Zolen Festival. Een vijftal jonge kunstenaars uit Waspik ging voor die gelegenheid de samenwerking aan om deze Steampunk-installatie te bouwen. Heel wat stalen zenuwen en lasuurtjes zijn eraan besteed, maar dan heb je ook wat!

Maandenlang is er nu ook weer door de kunstenaar eigenhandig hard gewerkt aan de uitwerking en opbouw van het VIS-kunstwerk. Opdat Waalwijk deze unieke primeur kan beleven tijdens de opening van de expositie op de Go-Waalwijk-festivaldag van 25 augustus.

De expositie in Huis van Waalwijk is die middag gratis te bezoeken van 13 tot 18 uur. Performance om 13:15u en 14:30u.

 

 

 

 

Meer Nieuws

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.