Jaarlijks miniwaterpolotoernooi met 130 deelnemers in Waalwijk een groot succes

21 januari 2019

Op zondag 20 januari 2019 vond weer het jaarlijkse miniwaterpolotoernooi bij Zwemvereniging AquAmigos in Waalwijk plaats. Zo’n 130 kinderen uit de regio in de leeftijd van 6 tot 11 jaar hebben ieder vier waterpolowedstrijdjes gespeeld.

De succesfactor van het minipolo is het spelend leren. Het op een leuke en speelse manier kennismaken met waterpolo is wat de kinderen zo aanspreekt in dit miniwaterpolotoernooi. Het plezier staat voorop. En tegelijkertijd leren de minipoloërs de beginselen van het waterpolo. De deelnemers komen jaarlijks vanuit de driehoek Nijmegen, Rotterdam en Eindhoven om in Waalwijk aan het toernooi deel te nemen.

AquAmigos-deelneemster Pien van Houwelingen (8 jaar) neemt nu een aantal jaar deel en zegt er het volgende over: “Het is een heel leuk toernooi, want je mag zoveel wedstrijdjes waterpolo spelen. Ik hoop volgend jaar weer mee te doen.”

Ook hoofdorganisatoren Rob Oomens en Linda van der Laan zijn enthousiast: “Ieder jaar organiseren wij op de derde zondag van januari het minipolotoernooi in Waalwijk. Zo mooi om te zien met hoeveel plezier de kinderen bewegen en kennismaken met waterpolo. Maar ook leuk voor inwoners uit Drunen en Waalwijk om eens een keer te komen kijken, want waterpolo leeft in de Langstraat.”

Interesse in een kennismakingsles? Op donderdag is er wekelijks van 18.15-19.15 uur training voor de jeugd van 11 tot en met 13 jaar en komende zondag traint de jongste jeugd (in het bezit van een b-diploma) van 17.00-18.00 uur en op zondag 3 februari van 16.00-17.00 uur. Aanmelden voor een gratis proeftraining kan via waterpolo@aquamigos.nl

Meer Nieuws

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.