HUIS VAN WAALWIJK TOONT UNIEKE GRAFIEKTENTOONSTELLING

24 september 2019

Op zaterdag 5 oktober opent vanaf 15 uur ‘Panta Rhei_Grafiek2019 in het Huis van Waalwijk’. Gratis te bezoeken tot en met 20 oktober, van woensdag tot en met zondag, van 13 tot 17 uur. 

 

Deze expositie sluit aan bij ‘Grafiek2019’, een landelijk evenement om de 4 jaar. Dit jaar is er in de maanden september t/m november een diversiteit aan grafiekprojecten en -exposities in het hele land rond het thema ‘Panta Rhei_alles stroomt’ (zie grafiek2019.nl)

In deze tentoonstelling in Huis van Waalwijk wordt verbinding gelegd tussen traditionele werken en hedendaagse benaderingen. Grafiek niet alleen als ambacht, maar meer nog als veelzijdige beeldtaal, voortgebracht door 10 Brabantse kunstenaars uit regio de Langstraat en directe omgeving.  Er zijn meerdere primeurs te bewonderen.

Ron Beumer presenteert een unieke gelegenheidsprent, een ets in beperkte oplage. In aanwezigheid van bezoekers wordt deze live door hem gedrukt in zijn Atelier Hooisteeg. Voorafgaand aan de opening in Huis van Waalwijk op zaterdagmiddag 5 oktober en op zaterdag 12 oktober, doorlopend van 13 tot 15 uur. Indien gewenst kan de prent voor een vriendelijke prijs ter plekke worden gereserveerd.

Ron Beumer (etsen), Iris van Lavieren (vrije grafiek en rubbings),  Jeanet Kingma (kinderboeken met sjabloondruk en houtsnedes), José op ten Berg (houtsnedes), Daphne Straver (mixed media en performance), Truzanne Lousberg (etsen en grote houtsnedes), Wivine Vervaeke (inktrolschildering en monotype), Marieke Peters (glasobjecten), en Maria Klerx (video, zeefdruk en fotografie). Van Wim Suermondt (1927-2008) zijn er prenten en foto’s van werken in openbare ruimte beschikbaar gesteld. Initiatiefnemer en curator van de expositie is Maria Klerx.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken tot en met 20 oktober, van woensdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur.

Tijdens de Kinderboekenweek en in de Herfstvakantie zijn er in Huis van Waalwijk speciale kinderactiviteiten. In de weekends ook voor volwassenen.

Programma: grafiek2019.nl/rijksmonument-kropholler-huis-van-waalwijk

Of volg het project op facebook: facebook.com/grafiek2019waalwijk

Meer Nieuws

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.