Groeiend aantal deelnemers voor NDC Waalwijk

2 mei 2019

Op woensdag 1 mei gaf John van den Hoven, wethouder Sport & Cultuur, het officiële startschot voor de Nationale Diabetes Challenge Waalwijk (NDC Waalwijk).

Maar liefst 133 deelnemers meldden zich voor de start, een flink aantal meer dan de voorgaande twee edities. Wethouder Van den Hoven toonde zich blij met het groeiend aantal wandelaars, maar sprak de hoop uit dat nog veel meer mensen zich zullen aansluiten. “Het is geweldig dat mensen meedoen die gezondheidsklachten hebben. Wandelen helpt om gezonder en fitter te worden. Hopelijk kunnen de deelnemers ook vrienden en familie enthousiasmeren, zodat we eind september met een grote groep wandelaars de Nationale Diabetes Challenge kunnen afsluiten.” Tot en met september zullen de deelnemers iedere woensdagmiddag of -avond in groepjes met elkaar wandelen. De landelijke Challenge wordt op 28 september afgesloten met een feestelijk festival in Den Haag.

Wandelcoaches
Initiatiefneemster en mede-organisator Lilianne Kuypers zag veel bekende gezichten aan de start verschijnen. “Dat doet me goed. We organiseren de NDC Waalwijk om mensen te helpen fitter, gezonder en energieker te worden. Iedere wandeling lopen er zorgprofessionals mee. We houden rekening met ieders niveau en bouwen langzaam op.” Maartje van Kleef van Samen Sterk Ergotherapie is één van de wandelcoaches. Ze ziet sommige deelnemers aarzelend starten en vervolgens per week het wandeltempo verbeteren. “De wekelijkse wandeling haalt sommige mensen ook uit een isolement.” Lilianne: “Wat heel bijzonder is, is dat een flinke groep afgelopen najaar en winter is doorgegaan met wandelen. Zij zijn er nu ook weer bij. We hopen dat nog veel meer mensen aansluiten. Ook mensen die geen diabetes hebben zijn van harte welkom!”

Aanmelden is nog steeds mogelijk via www.nationalediabeteschallenge.nl/ndcwaalwijk

 

(foto: Ron Magielse / Pix4Profs)

Meer Nieuws

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.