GRATIS WORKSHOPS in Herfstvakantie tijdens grafiekexpositie in HUIS VAN WAALWIJK – Raadhuisplein 2 – 5141 KG Waalwijk

16 oktober 2019

Temidden van de expositie met inspirerende kunstwerken in de historische ruimtes van dit Rijksmonument krijgen de activiteiten een extra dimensie!

Kunstenaar Ron Beumer geeft op zaterdagmiddag 12 oktober zijn tweede demonstratie etsdrukken van de speciale Gelegenheidsprent ‘Panta Rhei_alles stroomt’ bij deze grafiekpresentatie in Huis van Waalwijk.

Deze activiteit is in zijn Atelier Hooisteeg, om de hoek van het Raadhuisplein, doorlopend te bezoeken van 13 tot 15 uur. Aansluitend zal hij aanwezig zijn bij de expositie in Huis van Waalwijk.

Rubbingscouts zijn tijdens Grafiek2019 meerdere dagen aanwezig in Huis van Waalwijk om een Rubbing-Verkenning te laten ervaren. Rubbing is een van de oudste druktechnieken. Op een vel papier kun je een afdruk maken van bv een munt of je schoenzool door met potlood of wasco erover heen te wrijven. Hier zijn allerlei variaties in te bedenken.

Op zondagmiddag 13 oktober v.a.14u voor volwassenen+kinderen en in de Herfstvakantie op vrijdagmiddag 18 oktober van 14u tot 15:30u voor kinderen. 

Boekenkunstenaar Jeanet Kingma exposeert haar fantasievolle kunstboeken in de sfeervolle Secretariskamer van Huis van Waalwijk.

Hier vertelt zij op woensdagmiddag 16 oktober om 14 uur over haar verhaal van Rogier en kunnen kinderen vanaf 9 jaar komen luisteren en meetekenen aan het kasteel met diens ridders in het Viltstiftbos.

Aanmelden voor deze activiteiten kan rechtstreeks bij de ingang van de expositie.

De expositie is gratis te bezoeken tot en met 20 oktober a.s.

Open van woensdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur.

Informatie expositie en programma:

https://grafiek2019.nl/rijksmonument-kropholler-huis-van-waalwijk/

of: https://huisvanwaalwijk.nl/activiteit/grafiek-2019/

Of volg het project met foto’s op facebook: https://www.facebook.com/grafiek2019waalwijk

 

Meer Nieuws

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.