GO zoekt Fietsmaatjes

De duofiets van GO Waalwijk in gebruik

Samen maken we (duo)fietsen mogelijk voor iedereen die het niet (meer) zelfstandig kan

GO Waalwijk zoekt Fietsmaatjes
 

In en rondom de gemeente Waalwijk kun je heerlijk fietsen. Voor inwoners die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, schafte GO Waalwijk in het voorjaar een duofiets aan. Het bleek een welkome aanvulling op de duofietsen die binnen de gemeente al in gebruik waren. Om het uitlenen en bemannen van de duofietsen zo goed mogelijk te regelen, zoekt GO Waalwijk samen met Fietsmaatjes naar vrijwilligers die bestuurlijke taken op zich willen nemen. Op dinsdag 7 november is er een informatiebijeenkomst.
 
GO Waalwijk sluit aan bij het landelijke concept ‘Fietsmaatjes’. Fietsmaatjes koppelt vrijwilligers aan mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Samen maken zij fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning. Zo genieten ze van onderlinge gesprekken en de omgeving en zijn ze lekker in beweging. Op dinsdag 7 november is er een informatiebijeenkomst over Fietsmaatjes. GO Fit-beweegcoach Annika Jabroer organiseert de bijeenkomst. Op dit moment regelt ze samen met haar collega’s het nodige rond het uitlenen van de duofiets. Ze legt uit: “Er wordt erg veel gebruik gemaakt van de duofietsen. Om dat goed te coördineren en de uitleen ook in de toekomst te kunnen borgen, willen we in gemeente Waalwijk ‘Fietmaatjes’ opzetten. Tijdens de informatiebijeenkomst zal de regiocoördinator uitleggen hoe Fietsmaatjes werkt en wat er nodig is om de lokale organisatie op te starten. Er hebben zich al enkele vrijwilligers gemeld, maar we zoeken nog mensen die bestuurlijke taken op zich willen nemen, evenals iemand voor de coördinatie en iemand die zich graag bezighoudt met sponsoring. Graag lichten we toe wat deze taken precies omvatten en hoeveel tijd ermee gemoeid zal zijn. Kom dus meer te weten over Fietsmaatjes, zodat u daarna kunt bepalen of u actief wilt worden voor Fietsmaatjes!”
 
Informatiebijeenkomst
De informatiebijeenkomst over Fietsmaatjes vindt op dinsdag 7 november van 14.30 tot 16.00 uur plaats in Buurthuis Bloemenoord, Bloemenoordplein 3 in Waalwijk. Iedereen die graag fietst en overweegt om zich in te zetten voor Fietsmaatjes in gemeente Waalwijk is welkom, zonder enige verplichting. Stuur een e-mail aan GO Fit-beweegcoach Annika Jabroer om u aan te melden voor de informatiebijeenkomst: annikajabroer@contourdetwern.nl.