GO Waalwijk Festival 25 augustus: sport- & uitmarkt

Podia en stands met mix van muziek, cultuur en sport

 

Op zondag 25 augustus vindt in het centrum van Waalwijk de eerste editie van het GO Waalwijk Festival plaats. De feestelijke sport- en uitmarkt vormt de aftrap van het nieuwe seizoen; iedereen kan er kennismaken met het gevarieerde aanbod dat in de gemeente Waalwijk is te vinden op gebied van sport en cultuur.

Het GO Waalwijk Festival richt zich op een breed publiek, de hele middag is er volop te zien en te beleven voor jong en oud. In de stadstuin aan de Hooisteeg is een kunstmarkt en tal van culturele en sportorganisaties uit de gemeente Waalwijk zullen zich hier presenteren. De programmering van de podia in de stadstuin is in handen van Theater De Leest en Stichting Winterdijk 30b. Zij geven ieder een voorproefje van de acts die voor het nieuwe theaterseizoen zijn geboekt. Ook is er volop aandacht voor lokaal muzikaal en cultureel talent, zowel op het podium als in de stands.

Sport en technologie
Ook op en rond het Raadhuisplein is er een mix van cultuur en sport. De buurtsportcoaches en GO Waalwijk organiseren op het Raadhuisplein een leuk programma, in samenwerking met allerlei verenigingen uit de gemeente Waalwijk. Buurtsportcoaches Rick van Woerkom en Ruud Gommers: “Er zullen diverse sporten te zien en te doen zijn. Daarnaast is er aandacht voor een gezonde leefstijl en gezonde voeding én voor sport en interactieve technologie.” De galerie van Stichting Kunstkip aan het Raadhuisplein is eveneens geopend.

Fotowedstrijd
In het Huis van Waalwijk en in het centrum worden foto’s en kunstwerken geëxposeerd met de thema’s sport en cultuur. Hiervoor loopt momenteel een fotowedstrijd; inwoners van de gemeente Waalwijk kunnen nog tot en met 31 mei foto’s insturen met de thema’s sport en cultuur. Kunstenaars werken op dit moment op verzoek van het Kunstencentrum aan diverse werken, eveneens geïnspireerd op de thema’s sport en cultuur.

GO-lied en -dans
Tijdens het GO Waalwijk Festival is er bovendien speciale aandacht voor het GO-lied dat afgelopen week is gepresenteerd. De leerlingen van de Koningsschool in Waalwijk hadden de primeur; onder leiding van het Kunstencentrum oefenden zij op 8 mei tijdens hun ‘Hofdag’ het lied en de bijbehorende dans. Mede-initiatiefnemer Francesco van Mierlo, directeur van het Kunstencentrum: “We nodigen alle basisscholen in de gemeente Waalwijk van harte uit om het GO-lied te oefenen. Het is een vrolijk nummer dat oproept om lekker naar buiten te gaan, te dansen, aan sport te doen of zelf muziek te maken. Hopelijk doen er op zondag 25 augustus heel veel kinderen mee tijdens de GO-dans in de stadstuin en op het Raadhuisplein!”

Bekijk hier de GO-videoclip

Meer informatie volgt binnenkort; blijf GO Waalwijk volgen!

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.