Bijzondere performance ‘GRLPWR’, over parasport tijdens GO Waalwijk Festival

20 augustus 2019

Op zondagmiddag 25 augustus zal deze performance twee maal in de historische Raadszaal te zien zijn, tijdens de opening voor publiek van expositie ‘Crossings_Art&Sport. Aanvangsttijden performance: 13.15 en 14.30 uur. Toegang gratis.

 

Direct bij de uitnodiging om deel te nemen aan deze expositie stond het voor theatermaker Margit Odems al vast: voor deze bijzondere gelegenheid wilde ze graag een werk ontwikkelen over parasport. Het pad leidde via omwegen en speurtochten naar Ingrid Melis. Ingrid heeft een been verloren en heeft na de revalidatie haar hart verpand aan de handbike. Samen met fietsmaatje Diana is er een ‘uniek fietsverbond’ ontstaan, getuige hun eigen lijfspreuk ‘GRLPWR’, dat in de performance op een originele manier wordt verbeeld.

 

‘Met deze twee mooie vrouwen, Diana en Ingrid, maak ik een voorstelling. Over waar sport en parasport samen gaan via een bijzondere vriendschap. Over een been kwijt zijn, maar niet zielig gevonden willen worden. Over wat fietsen voor steun kan geven en over de liefde verklaren aan je handbike. “Kwarkmonologen” en “Sexy fietsen” zijn scènes die de revue gaan passeren…..’ aldus de maker. (margitodems.nl)

 

Performance ‘GRLPWR’ is een van de kunstwerken, geïnspireerd door sport en sporters uit de regio, voor expositie ‘Crossings_Art&Sport’ in Rijksmonument Kropholler (het Huis van Waalwijk) in hartje centrum.

Tijdens het festival gratis te bezoeken van 13.00 tot 18.00 uur.

Daarna open t/m 22 september op vrijdag-zaterdag-zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer Nieuws

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.