Workshop Bibliotheek: Ik wil mijn boek uitgeven! Hoe pak ik dat aan?

1 oktober 2019

Ben je van plan om een boek te schrijven, of heb je zelfs al een half of bijna-af-manuscript op de plank liggen? Tenzij je je pennenvruchten voor jezelf wilt houden, is het handig om je goed en tijdig voor te bereiden op het uitgeven van je boek. Frans Hagendoorn en Monique de Heide, beiden lid van het schrijfatelier van de bibliotheek Waalwijk, hebben ervaring opgedaan met het uitgeven van hun boek. De een door zelf uit te geven, de ander via een uitgeverij. Op dinsdagavond 1 oktober geven ze een workshop waarbij je antwoord kunt krijgen op de volgende vragen:

– Hoe neem je het besluit of je zelf wil uitgeven of via een uitgever wil proberen: wat zijn voor- en nadelen van elke optie?

– Wanneer is je manuscript klaar?

– Waar moet je op letten bij zelf uitgeven: welke bedrijven zijn er, welke stappen neem je, welke risico’s zijn er, hoe werk je aan distributie?

– Waar moet je op letten bij uitgeven via een uitgever: welke uitgever, hoe benader je de uitgever, hoe kun je op vallen, wat doet een uitgever wel en niet, hoe verloopt het uitgeefproces?

– Hoe organiseer je publiciteit en verkoop van je boek: at zijn bv. elementen van een boekpresentatie, hoe kom ik aan recensies, hoe word ik interessant voor boekenwinkels?

 

Vind je het leuk om deel te nemen? Dan ben je van harte welkom! Er zijn geen kosten verbonden aan de workshop. Wel vragen we je om je van te voren via e-mail aan te melden, en behalve je naam ook door te geven waar je boek(-idee) globaal over gaat, en of je nog specifieke vragen hebt. Zo kan de workshop op jullie wensen worden afgestemd!

Toegang: gratis. Aanmelden via waalwijk@bibliotheekmb.nl. o.v.v. workshop boek uitgeven

Datum en tijd

Dinsdag 1 oktober 2019

Van 19.30 tot 21.00 uur

Locatie5141 HK Waalwijk

Contactpersoon


waalwijk@bibliotheekmb.nl

Ons volgen?5141 HK
Waalwijk

Neem contact op

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.