Walking voetballers gezocht, Moluks, Indisch en aanverwanten!

24 feb 2019 t/m 1 jul 2019

Voetbal en Molukkers gaan goed samen, ook op latere leeftijd

Giovanni van Bronkhorst, Simon Tahamata en Denny Landzaat. Allemaal producten van de Molukse liefde voor voetbal. Dat geldt ook voor Joop Kols, KNVB-docent en OldStars walking football-trainer. Samen met het Nationaal Ouderenfonds wil hij OldStars walking football laten groeien in de Molukse gemeenschap in Waalwijk.

Promoten in Molukse gemeenschap
Inmiddels spelen al meer dan 275 clubs in Nederland OldStars walking football. De sport blijkt goed aan te sluiten bij de behoeften uit de samenleving. Op latere leeftijd bewegen, samen met een stel leuke personen. Dat is de kern. Het gaat om plezier, ontmoeten en meedoen. Het Nationaal Ouderenfonds vroeg Joop Kols om de sport te promoten in de Nederlandse Molukse gemeenschap. Onder andere in Waalwijk.

Gezocht: enthousiaste 55-plusers Waalwijk e.o.
Daarvoor zijn nu de eerste stappen gezet. Noes Latuhihin, Mochtar Santi en Abu Santi hebben samen het voortouw genomen om deze sport te promoten en zijn dan ook op zoek naar mannen en vrouwen die samen gezond, gezellig en sportief OldStars walking football willen uitoefenen.

OldStars walking football is een variant op het reguliere voetbal. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en 55-plussers de mogelijkheid te bieden om zo lang mogelijk te kunnen blijven voetballen. Het Nationaal Ouderenfonds is landelijk, samen met de Eredivisie en de KNVB, kartrekker van de spelvorm. Meer informatie is te vinden op www.oldstars.nl.

Trainerscursussen en een wedstrijd
Noes, Mochtar en Abu, accountmanager TSD (sponsor) zijn samen enthousiast en willen dit delen met anderen. Er is momenteel behoefte aan sporten als voetbal, een sport die Molukkers goed beheersen. Rust houden, overzicht bewaren en goed samenspel. De inspeelpass moet ook de juiste snelheid hebben. Al deze facetten maken het spelletje uitdagend, voor man en vrouw.

Eind augustus volgen trainingscursussen, die later, in september 2018, onder leiding van Joop Kols en het Nationaal Ouderfonds staan. Samen met RKC Waalwijk zal er ook een wedstrijd worden georganiseerd om deze groeiende sport te promoten.

Ben jij 55-plus en wil jij sportief en gezellig betrokken zijn bij een OldStars walking football-initiatief? Neem dan contact op met Noes Latuhihin, Mochtar Santi en Abu Santi via abusanti@hotmail.be

Datum en tijd

Elke zaterdag 10.00-11.00Locatie


Peter Mokaba Street 54
2520 Waalwijk

Contactpersoon

Abu Santi
abusanti@hotmail.be

Ons volgen?


Peter Mokaba Street 54
2520
Waalwijk

Walking Football