talkshow GroenSpraak

15 mei 2019

Hoe kunnen we samen de gemeente Waalwijk groener en duurzamer en dus tot een gezonde en prettige omgeving maken? Die vraag stelde Winterdijk30b zich. Met de talkshow GroenSpraak op woensdag 15 mei hoopt Winterdijk30b het startsein te geven van een netwerk van burgerinitiatieven, waaraan iedereen mee kan doen.

In de activiteiten die wij al organiseerden, zoals de film Tomorrow die we maar liefst drie keer draaiden, het organiseren van Puur Langstraat en de groene en duurzame ideeën voor Waalwijk die hier besproken zijn, zien wij dat er veel mensen zijn die Groen en Duurzaamheid in hun directe omgeving belangrijk vinden. Maar vaak weten mensen niet van elkaars ideeën of initiatieven.
Winterdijk30b is een echte verbindingsplek en we willen hier ook mensen verbinden die niet zozeer wachten ‘wat gaat de politiek wel of niet doen’, maar die zelf willen nadenken, elkaar willen inspireren en zelf willen handelen om de gemeente Waalwijk en omgeving groener en duurzamer te maken. Dat gaat van zwerfafval en groene tuintjes tot zonnepanelen, windparken en fracking. Hoe denken we over zaken en wat kunnen we zelf doen?

Met GroenSpraak hopen we de aftrap te geven naar meer burgerinitiatieven. We willen hier heel graag verbindingsplek voor zijn – omdat wij Groen en Duurzaam belangrijk vinden. Iedereen die mee wil denken en praten en zelf op kleine of grote schaal een bijdrage wil verlenen aan Groen en Duurzaam is welkom. Laat je ook gewoon inspireren, daar begint het immers mee.

Het gaat hier niet om politiek, maar over hoe wij als inwoners van Waalwijk zelf denken over duurzaamheid en wat we eraan kunnen doen.

Voor de talkshow GroenSpraak hebben we Joep Trommelen gevraagd gespreksleider te zijn. Deze avond interviewt hij:
– wethouder Dilek Odabasi-Seker over geveltuinen
– programmamaker Duurzaamheid van de gemeente Waalwijk Eric de Jong over vergroening van de tuin
– Ook willen wij de fantastiche vuilpakkers in het zonnetje zetten. Daarom is Theo van Bracht de derde gast. Hij vertelt over het vrijwilligerswerk van de vuilpakkers en over het parkfestijn van 19 mei.
Publiek wordt bij de gesprekken betrokken en natuurlijk is er ruimte om verbindingen met elkaar aan te gaan.

De gemeente Waalwijk verloot deze avond 5 regentonnen!

Yoin van Spijck zorgt voor de muzikale begeleiding.

Gratis toegang.
De zaal is open vanaf 19.30 uur en natuurlijk is iedereen welkom.

Datum en tijd

Woensdag 15 mei 2019
Zaal open 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur

Locatie


Winterdijk 29
5141 KE Waalwijk

Contactpersoon

Alfred van de Pas
info@winterdijk30b.nl

Ons volgen?


Winterdijk 29
5141 KE
Waalwijk

GroenSpraak

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.