Op excursie met Nut Langstraat

18 mei 2019

Op zaterdag 18 mei organiseert het NUT departement Langstraat de laatste activiteit van het eerste half jaar van 2019. Deze keer is dit een excursie naar het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum en een bezoek aan het Muiderslot in Muiden.

Beeld en Geluid is een audiovisueel archief met museale functies. Als cultuurhistorisch instituut draagt het zorg voor de verzameling, opslag, conservering, documentatie, presentatie, levering en interpretatie van Nederlands audiovisueel erfgoed. In de Beeld en Geluid experience kunt u zelf aan de slag en kunt u allerlei opnames maken. Ook kunt u o.a. duizenden fragmenten uit het immense televisie- radio- en filmarchief zien. Een leuke ervaring in een fantastisch gebouw.

’s Middags brengen we een bezoek aan het Muiderslot in het Noord-Hollandse Muiden. Het Muiderslot is een nog in goede staat verkerend middeleeuws kasteel. Het is gebouwd rond 1285, in ere hersteld vanaf 1370 en een Rijksmuseum sinds 1878. We gebruiken hier eerst de lunch en gaan dan met behulp van een audiotour het kasteel bekijken.

Voor informatie en eventuele deelname aan deze excursie kunt u contact opnemen met Annie Arts, tel. 0416-337909 of mailen naar secretaris@nutlangstraat.nl

Kijk voor meer informatie over NUT Langstraat op www.nutlangstraat.nl

Locatie5143GW Waalwijk

Ons volgen?5143GW
Waalwijk

Neem contact op

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.