OGHAM – Scottisch Folk Music SCC Den Bolder

26 jan 2019

Begin jaren tachtig, zo maar toevallig een pub binnenlopen in Ullapool, aan de westkust van Schotland. Er wordt spontaan gezongen, zonder begeleiding, iedereen tikt mee op tafels en bar.

Ber Vekemans, een van de mensen van het eerste Ogham-uur, raakt zo in de ban van Keltische folk. Terug in Nederland zijn ook andere muzikanten enthousiast en het resultaat is een band die al jarenlang podia bezoekt in binnen- en buitenland en op zijn beurt anderen enthousiast weet te krijgen voor Keltische muziek.

 Wat is dat toch met Ogham?

Programmeurs van festivals en zalen vragen zich dat af… Hoe komt het dat Ogham de tent, de zaal, het plein weer vol weet te krijgen?

Is het de stem van Dagny, die bewondering afdwingt, zowel met de rustige ballades als met de meer up-tempo nummers en vooral ook als ze zichzelf begeleidt op de harp?

Is het Hilde op de viool?

Je wil spontaan met haar meespringen als ze op volle snelheid een reel of jig speelt.

Dat alles begeleid door vier heren op gitaar, mandoline, banjo, lepels, mondharmonica, bohdran, fluit, tinwhistle, keyboards, bas en drum.

Dankzij een luchtige, humoristische presentatie ontstaat een fijne sfeer en is er een warm contact tussen band en publiek

 De muziek, het repertoire bestaat uit klassiekers uit de Schotse en Ierse muziek, maar ook uit minder bekende juweeltjes die Ogham tegenkomt op de jaarlijkse tournee door Schotland.

Killin, aan het mooie Loch Tay, is de Schotse thuisbasis en de inspiratiebron voor eigen composities.

 Ogham bestaat uit Ber Vekemans (zang, gitaar, mandoline en fluiten), Albert Bull, (gitaar, banjo, mandoline, ukelele en lepels), Noutd Janssen (bas, keyboards en zang), Dagny van der Loo (zang, harp en bodhran), Hilde van Rijsewijk (viool en zang) en Thijs de Groof (drums).

Datum en tijd

datum: 26 jan 2019
tijd:     20:15u
€         12,50′-

Locatie


Schoolstraat 19
5165 TR Waspik

Contactpersoon

beheerders van Den Bolder
info@denbolder.nl
0416311346

Ons volgen?


Schoolstraat 19
5165 TR
Waspik

Neem contact op

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.