Maatschappelijke ondersteuning bij doof-/slechthorendheid.

29 mei 2019 t/m 29 mei 2019

Maandelijks (op de laatste woensdag van de maand) staat het Inloopcentrum van de “Stichting Plots- en Laatdoven” open voor eenieder die interesse in doofheid en alles wat daarmee samenhangt.

Iedereen met vragen over plotsdoofheid en laatdoofheid en/of problemen ondervindt omtrent het doof zijn, is van harte welkom tussen 10:30 uur en 15:30 uur.

U bent welkom voor 5 minuten maar ook de gehele dag.
Aanwezig zijn ervaren plots- en laatdoven met en zonder hoor-hulpmiddelen (bijv. Cochleair Implantaat en/of gehoorapparaat) . Samen met hun horende partner kunnen zij u en hun ervaringen delen. Tevens zijn ervaringsdeskundigen, een schrijftolk en een gebarentolk zijn altijd aanwezig.

Deze maand is dat op woensdag 29 mei 2019.
Iedere maand is er een thema, deze maand is een medewerker van de stichting GGMD (Geestelijke Gezondheidszorg en Maatschappelijke Dienstverlening) aanwezig om (vanaf 11:00 uur) voorlichting te geven.
De GGMD is er voor mensen die doof of slechthorend zijn geworden soms problemen die ze zelf niet kunnen oplossen. Goed advies of ondersteuning kan dan helpen.
De hulpverlening is bedoeld voor doven, slechthorenden en mensen met andere hoorproblemen:
• De medewerkers weten wat het is om doof of slechthorend te zijn. Sommige medewerkers zijn zelf doof of slechthorend. Anderen kunnen zich door hun werk goed voorstellen hoe dat is.
• De medewerkers kunnen met u communiceren. Zij spreken duidelijk en kunnen gebaren of zetten indien nodig of gewenst een gebaren- of schrijftolk in.
• De medewerkers kennen de dovencultuur.
Voor medische en audiologische vragen werken ze samen met andere specialisten zoals KNO-artsen en audiologen.
Van 13.30 uur – 15:00 uur is er een groep doven en slechthorenden aan het oefenen met Nederlands Ondersteunende met Gebaren ofwel NmG. Geïnteresseerden kunnen in de oefengroep deelnemen en eventueel de volgende oefenbijeenkomsten aansluiten.
Sluit u zich aan als deelnemer voor de oefengroep, dan wordt het op prijs gesteld als u donateur wordt van de Stichting Plots- en Laatdoven (www.stichtingplotsdoven.nl).
Iedereen, zowel doven, slechthorenden als geïnteresseerde goed-horenden zijn van harte welkom op woensdag 29 mei in BaLaDe, Balade 1 te Waalwijk. (www.balade.nl).
Ook studenten van de tolkenopleiding zijn van harte welkom. Omwille van de beperkte ruimte, om teleurstellingen te voorkomen, graag vooraf aanmelden via InloopWaalwijkPLD@hotmail.com.

Volgende inlopen zijn op: 26 juni, 28 augustus, 25 september, 30 oktober, 27 november en 18 december

Meer info: InloopWaalwijkPLD@hotmail.com

Datum en tijd

Iedere laatste woensdag van de maand.
Van 10:30 uur – 15:30 uur

Locatie5142WX Waalwijk

Contactpersoon

Jan Span
inloopwaalwijkpld@hotmail.com

Ons volgen?5142WX
Waalwijk

Neem contact op

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.