Kunstclub Kunstencentrum Waalwijk

28 nov 2018 t/m 31 dec 2019

Naschoolse opvang, maar dan anders!

Op maandag- en donderdagmiddag kunnen kinderen in de leeftijd van ca 6 tot 10 jaar direct uit school naar de Kunstclubs van Kunstencentrum Waalwijk.
In de Kunstclub middagen zijn er altijd twee kunstlessen, waarvan elke week één beeldende les. Dus als je kind graag creatief bezig is met allerlei materialen en technieken, is ook de Kunstclub een prima keuze. Daarnaast is er in andere lesuur een jaarlijks wisselend programma, met een keuze uit verschillende andere kunstdisciplines, zoals dans, theater, sound sample (componeren met muziekfragmenten en geluiden), rappen, animatie, hiphop, en nog veel meer.

Hoe werkt de Kunstclub?
De Kunstclub! op maandag en donderdag is heel leuk en leerzaam. Je kunt kiezen voor taxivervoer, of je brengt je kind zelf, dat kan ook. Taxibedrijf van den Hout haalt de kinderen op van school en brengt ze naar het Kunstencentrum. De kinderen worden rond 15.30 uur ontvangen door de docenten met een kopje thee of fris. Daarna gaan we aan de slag. Elke Kunstclubmiddag staan er twee disciplines op het programma (onderbroken door een korte pauze). Iedere week is er een beeldende les met om de paar weken een andere techniek. De andere disciplines (waaronder dans, theater, muziek) wisselen elkaar af. Je kunt kiezen voor 1 kunstclubmiddag, maar alletwee kan ook! De programma’s en docenten zijn op de maandag anders dan op de donderdag.

Leeftijd
De Kunstclub is er voor kinderen van groep 3, 4 en 5. Meestal zijn ze dus tussen de 6 en 9 jaar. Er is altijd de mogelijkheid om een proefles te volgen, of een maandje op proef mee te doen. Vooral voor kinderen die nog geen 6 jaar zijn, is het fijn om een lesmiddag mee te draaien en te bekijken of ze zich fijn voelen en er aan toe zijn. Na groep 5 of als ze 10 jaar worden, kunnen kinderen gewoon op de Kunstclub blijven zolang ze het leuk vinden!

Kunstclubmiddagen zijn elke keer een feestje! En dat niet alleen, ze zijn ook nog eens leerzaam. De professionele kunstdocenten staan daar garant voor. We starten de eerste schoolweek direct na de zomervakantie en gaan door tot en met de laatste week voor de zomervakantie 2019. In de schoolvakanties is er geen Kunstclub.

Met of zonder taxi
Ook zonder taxivervoer kan je kind op de Kunstclub! Dan breng je je kind zelf en je betaalt € 41,00 per maand.
En omdat het een abonnement is, zit je niet aan het hele jaar vast en kun je ook makkelijk tussentijds instromen.
Voor de Kunstclub met taxivervoer betaal je € 60,- per maand (€ 66,- met taxivervoer buiten de gemeente Waalwijk). Een heel jaar kunstclub telt 10 betalingstermijnen, van september t/m juni.

Taxibedrijf van de Hout
Dit taxibedrijf rijdt al een aantal jaren voor de Kunstclub. Als je je kind hebt ingeschreven met taxivervoer, zorgt onze cursistenadministratie ervoor dat je kind bij hen wordt aangemeld. Elk voertuig rijdt langs 2 of 3 scholen om de kinderen op te halen. Het taxibedrijf stelt de routes samen, zodanig dat er een zo gunstig mogelijke aanrijtijd kan worden gerealiseerd. Per school is er een ophaalpunt afgesproken. We streven ernaar dat alle kinderen om 15.30 of ten laatste om 15.35 uur bij het Kunstencentrum worden afgezet. Dat betekent dat je kind, afhankelijk van de volgorde van de scholen, 5 tot 10 minuten wachttijd zal hebben tot de taxi arriveert. Door het jaar heen kunnen kinderen instromen, waardoor ook de volgorde van de taxiritten tussentijds kan veranderen.

Jeugdfonds Cultuur
Als je een Paswijzer hebt van de gemeente Waalwijk, kun je gebruik maken van het Jeugdfonds Cultuur die nagenoeg de volledige cursusprijs vergoedt. Vermeld dit op je inschrijfformulier, en de cursistenadministratie neemt contact met je op.

Een keer proberen? 
Ben je benieuwd naar de Kunstclub en wil je je kind een keertje laten proberen? Bel gerust om een afspraak te maken voor een proefles. Je belangstelling kenbaar maken, een vraag stellen of een proefles aanvragen kan telefonisch of per mail aan s.vreeburg@kunstencentrumwaalwijk.nl. 

Inschrijven kan het hele jaar door via deze website. Een proefles is gratis, op afspraak en zonder taxivervoer. Een proefabonnement van 1 maand kun je afsluiten door dit op je inschrijfformulier of digitale formulier te vermelden bij “opmerkingen”. 

Seizoen 2018-2019  
Na de zomervakantie van 2018 beginnen de Kunstclubs tegelijk met de start van het basisonderwijs, op maandag 20 en donderdag 23 augustus. De laatste lessen van het schooljaar 2018-2019 zijn op maandag 1 en donderdag 4 juli 2019.  

Welkom in de Kunstclub!Kunste

Datum en tijd

Elke maandag- en donderdagmiddag, het hele schooljaar door.

Locatie5141GJ Waalwijk

Contactpersoon

Susanne
info@kunstencentrumwaalwijk.nl

Ons volgen?

Gratis uitproberen!

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.