Inloop Waalwijk: Thema: Verbinding

19 mrt 2019

Plotseling of langzaam doof worden….. wat nu ???
Maandelijks (op de laatste woensdag van de maand) staat het Inloopcentrum van de “Stichting Plots- en Laatdoven” open voor eenieder die interesse in doofheid en alles wat daarmee samenhangt.

Deze maand is dat op woensdag 27 maart 2019.

Iedereen met vragen over plotsdoofheid en laatdoofheid en/of problemen ondervindt omtrent het doof zijn, is van harte welkom tussen 10:30 uur en 15:30 uur.

Onderwerpen die ter sprake kunnen komen zijn o.a.:
– Hoe om te gaan met plotseling of langzaam doof worden
– Hoe gaat de omgeving (familie en vrienden) er mee om
– Is het leven nu voorbij
– Hulp en hulpmiddelen
– Communicatie met horende als een plots- en laatdove

U bent welkom voor 5 minuten maar ook de gehele dag.
Aanwezig zijn ervaren plots- en laatdoven met en zonder hoor-hulpmiddelen (bijv. Cochleair Implantaat en/of gehoorapparaat) . Samen met hun horende partner kunnen zij u en hun ervaringen delen. Tevens zijn ervaringsdeskundigen, een schrijftolk en een gebarentolk zijn altijd aanwezig.
Iedere maand zal een thema centraal staan, deze keer:

Verbinding.

We blikken terug op het Internationaal Congres “Let’s Connect” wat op 22 t/m 24 maart ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van de Stichting Plots en Laatdoven in Doorn gehouden wordt.
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent het congres en zal een aantal presentaties bijwonen.

Tevens zal in de ochtend uitleg gegeven worden over NmG.
(Nederlands met Gebaren, of kortweg NmG, is gesproken Nederlands ondersteund met gebaren. Bij NmG blijft men gewoon Nederlands praten en worden de belangrijkste woorden ondersteund met gebaren. NmG maakt dus het gesproken Nederlands visueel. Nederlands met Gebaren is niet hetzelfde als Nederlandse Gebarentaal.)

Van 13.30 uur – 15:00 uur is er een groep doven en slechthorenden aan het oefenen met Nederlands Ondersteunende met Gebaren ofwel NmG. Geïnteresseerden kunnen in de oefengroep deelnemen en eventueel de volgende oefenbijeenkomsten aansluiten.

Sluit u zich aan als deelnemer voor de oefengroep, dan wordt het op prijs gesteld als u donateur wordt van de Stichting Plots- en Laatdoven (www.stichtingplotsdoven.nl).

Iedereen, zowel doven, slechthorenden als geïnteresseerde goed-horenden zijn van harte welkom op woensdag 27 maart in BaLaDe, Balade 1 te Waalwijk. (www.balade.nl).

Ook studenten van de tolkenopleiding zijn van harte welkom. Omwille van de beperkte ruimte, om teleurstellingen te voorkomen, graag vooraf aanmelden via InloopWaalwijkPLD@hotmail.com.

Volgende inlopen zijn op: 24 april, 29 mei, 26 juni

Meer info: InloopWaalwijkPLD@hotmail.com

Datum en tijd

Iedereen met vragen over plotsdoofheid en laatdoofheid en/of problemen ondervindt omtrent het doof zijn, is van harte welkom tussen 10:30 uur en 15:30 uur.

Locatie


De Jonghestraat 12
5142 WS Waalwijk

Contactpersoon

Jan Span
Inloopwaalwijkpld@hotmail.com

Ons volgen?


De Jonghestraat 12
5142 WS
Waalwijk

Neem contact op

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.