Human Library: kom een levend boek lezen in de Bibliotheek Waalwijk

23 mrt 2019

Bij de Human Library ‘leen’ je geen boeken, maar mensen! Mensen die in hun leven allemaal met een bepaald vooroordeel te maken hebben (gehad). Op zaterdag 23 maart van 14.00 tot 17.00 uur vind je deze levende boeken bij Human Library Waalwijk. Ga met ze in gesprek en ontdek wat er schuilgaat achter de eerste indruk van bv Transseksueel, Doula of Paranormaal = Heel normaal !!
Hoe werkt Human Library precies?
Human Library is een van oorsprong Deens concept dat de wereld verovert. Als bezoeker van de Human Library kies je uit de aanwezige ‘boeken’, een boektitel waarover je meer wil weten. Met het gekozen boek ga je aan tafel zitten en dan kan het ‘lezen’ beginnen. Het boek vertelt haar verhaal. Als lezer mag je alles vragen, maar het boek mag ook vragen stellen aan jou. In korte tijd – je leent een boek 30 minuten – ontstaan er zo vaak boeiende gesprekken waarin vooroordelen worden weggenomen. Door in gesprek te gaan hopen de levende boeken bij te dragen aan meer begrip.

In de drie uur dat de Human Library open is, kun je als bezoeker meerdere boeken lenen. Terwijl je wacht kun je ook luisteren naar de interactieve lezing van Voedingsdeskundige Lotje van Hoek. Tijdens deze lezing krijg je veel handige, praktische tips en wordt je uitgedaagd om zelf na te denken over de voedingskeuzes die we dagelijks maken.
Thema Human Library Waalwijk
Boekenweek 2019: De moeder de vrouw. Twee identiteiten, zijn zij onlosmakelijk met elkaar verbonden? Ontmoet in de 1e editie van Human Library Waalwijk sterke vrouwen: Transseksueel, Ongewenst kinderloosheid, Mam hoort weer, Doula, Lichamelijke beperking, Kaal door het leven, MS en Paranormaal = Heel normaal !!

Hoe kan ik meedoen?
Human Library Waalwijk vindt plaats op zaterdag 23 maart in de Bibliotheek Waalwijk. Tussen 14.00 en 17.00 uur kun je binnenlopen om een levend boek te lenen of de lezing te volgen. Deelname is gratis.

Datum en tijd

Van 14.00 – 17.00 uur

Locatie5141 HK Waalwijk

Contactpersoon


waalwijk@bibliotheekmb.nl

Ons volgen?5141 HK
Waalwijk

Neem contact op

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.