Het is lente: er op uit met een schrijftolk

9 apr 2019

Het is lente en daarom gaan we er in de ochtend “erop uit”. Tijdens de maandelijkse (elke laatste woensdag van de maand) inloop maken we deze keer een wandeling van een uurtje door de natuur in de omgeving. Tijdens deze wandeling kunnen ervaringen worden uitgewisseld. Om de communicatie goed te laten verlopen gaat er een schrijftolk mee. Bij slecht weer blijven we natuurlijk binnen.
In de middag zal er weer “gewapperd” worden bij het oefenen met NmG.
Maandelijks (op de laatste woensdag van de maand) staat het Inloopcentrum van de “Stichting Plots- en Laatdoven” open voor eenieder die interesse in doofheid en alles wat daarmee samenhangt.

Deze maand is dat op woensdag 24 april 2019.

Iedereen met vragen over plotsdoofheid en laatdoofheid en/of problemen ondervindt omtrent het doof zijn, is van harte welkom tussen 10:30 uur en 15:30 uur.

Onderwerpen die ter sprake kunnen komen zijn o.a.:
– Hoe om te gaan met plotseling of langzaam doof worden
– Hoe gaat de omgeving (familie en vrienden) er mee om
– Is het leven nu voorbij
– Hulp en hulpmiddelen
– Communicatie met horende als een plots- en laatdove

U bent welkom voor 5 minuten maar ook de gehele dag.
Aanwezig zijn ervaren plots- en laatdoven met en zonder hoor-hulpmiddelen (bijv. Cochleair Implantaat en/of gehoorapparaat) . Samen met hun horende partner kunnen zij u en hun ervaringen delen. Tevens zijn ervaringsdeskundigen, een schrijftolk en een gebarentolk zijn altijd aanwezig.
Van 13.30 uur – 15:00 uur is er een groep doven en slechthorenden aan het oefenen met Nederlands Ondersteunende met Gebaren ofwel NmG. Geïnteresseerden kunnen in de oefengroep deelnemen en eventueel de volgende oefenbijeenkomsten aansluiten.
Sluit u zich aan als deelnemer voor de oefengroep, dan wordt het op prijs gesteld als u donateur wordt van de Stichting Plots- en Laatdoven (www.stichtingplotsdoven.nl).
Iedereen, zowel doven, slechthorenden als geïnteresseerde goed-horenden zijn van harte welkom op woensdag 24 april in BaLaDe, Balade 1 te Waalwijk. (www.balade.nl).
Ook studenten van de tolkenopleiding zijn van harte welkom. Omwille van de beperkte ruimte, om teleurstellingen te voorkomen, graag vooraf aanmelden via InloopWaalwijkPLD@hotmail.com.

Volgende inlopen zijn op: 29 mei, 26 juni, 28 augustus, 25 september, 30 oktober, 27 november en 18 december

Meer info: InloopWaalwijkPLD@hotmail.com

Datum en tijd

Iedere laatste woensdag van de maand van 10:30 uur – 15:30 uur

Locatie


balade 1
5142 WX Waalwijk

Contactpersoon

Jan Span
InloopWaalwijkPLD@hotmail.com
0644282782

Ons volgen?


balade 1
5142 WX
Waalwijk

Neem contact op

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.