CoderDojo: leren programmeren in de Bibliotheek Waalwijk

9 mrt 2019

Je kunt goed overweg met je computer of je smartphone. Je bezoekt veel websites, speelt games, struint op social media… Maar, heb je er wel eens aan gedacht om zelf dingen te produceren? En dan bedoelen we niet het schrijven van blogs of het maken van YouTube filmpjes. Maar bijvoorbeeld zelf een website bouwen of een game ontwikkelen. Kom het eens proberen bij de CoderDojo!

Code Brabant

De CoderDojo is een wereldwijd concept van open dagen waarop kinderen en tieners op een toegankelijke, creatieve manier programmeren leren. Tilburg University en de Bibliotheek Midden-Brabant hebben de handen ineen geslagen en hebben Code Brabant opgericht. Een platform dat er vanuit gaat dat iedereen kan programmeren. Iedereen, dus jij ook!

CoderDojo: voor wie?

Voor de dojo’s van Code Brabant kan iedereen tussen de 7 en 17 jaar zich aanmelden. Onder de 12 jaar is het de bedoeling dat er ook een ouder of verzorger meekomt, om je een beetje te helpen.

Op zaterdag 9 maart leer je hoe je van jouw idee een eigen app maakt op je smartphone. Met de app POP zet je je tekeningen zo over op je mobiel en maak je er een echt werkende app van. Zo kun je bijvoorbeeld een eigen quiz of kookapp maken. Het maakt niet uit of je al eerder met een CoderDojo hebt meegedaan, onze vrijwilligers helpen je op weg. Neem voor deze dojo een smartphone mee.

Wanneer? Datum en tijd: zaterdag 9 maart van 14:00 tot 16:00 uur

Locatie: de Bibliotheek Waalwijk Toegang: gratis Aanmelden via www.codebrabant.nl

Datum en tijd

Van 14:00 tot 16:00 uur.

Locatie


Frederik Hendrikhof 12
5141 HK Waalwijk

Contactpersoon


waalwijk@bibliotheekmb.nl

Ons volgen?


Frederik Hendrikhof 12
5141 HK
Waalwijk

Neem contact op

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.