CoderDojo: leren programmeren in de Bibliotheek Waalwijk

6 apr 2019

Je kunt goed overweg met je computer of je smartphone. Je bezoekt veel websites, speelt games, struint op social media… Maar, heb je er wel eens aan gedacht om zelf dingen te produceren? En dan bedoelen we niet het schrijven van blogs of het maken van YouTube filmpjes. Maar bijvoorbeeld zelf een website bouwen of een game ontwikkelen. Kom het eens proberen bij de CoderDojo!

Code Brabant

De CoderDojo is een wereldwijd concept van open dagen waarop kinderen en tieners op een toegankelijke, creatieve manier programmeren leren. Tilburg University en de Bibliotheek Midden-Brabant hebben de handen ineengeslagen en hebben Code Brabant opgericht. Een platform dat ervan uit gaat dat iedereen kan programmeren. Iedereen, dus jij ook!

CoderDojo: voor wie?

Voor de dojo’s van Code Brabant kan iedereen tussen de 7 en 17 jaar zich aanmelden. Onder de 12 jaar is het de bedoeling dat er ook een ouder of verzorger meekomt, om je een beetje te helpen.

Op zaterdag 6 april leer je programmeren met de Bee-Bot. De Bee-Bot is een programmeerbare vloerrobot. Het heeft knoppen op zijn rug om programma’s in te stellen. Jonge kinderen leren spelenderwijs programmeren met deze vrolijke robot-bijtjes. Het maakt niet uit of je al eerder met een CoderDojo hebt meegedaan, als het nieuw voor je is dan helpen onze vrijwilligers je op weg. Wanneer? Datum en tijd: zaterdag 6 april van 14:00 tot 15:00 uur

Locatie: de Bibliotheek Waalwijk Toegang: gratis Aanmelden via www.codebrabant.nl

Datum en tijd

Van 14:00 tot 15:00 uur

Locatie5141 HK Waalwijk

Contactpersoon


waalwijk@bibliotheekmb.nl

Ons volgen?5141 HK
Waalwijk

Neem contact op

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.