1 en 2 juni 2019 – Expositie Sein Vormgeving

1 jun 2019 t/m 2 jun 2019

Expositie kunsttraject Verhaal/Beeldtaal
Tijdens het Hemelvaartweekend exposeren in het Huis van Waalwijk de deelnemers aan het kunsttraject Verhaal/Beeldtaal 2018-2019.
Op zaterdag 1 en zondag 2 juni is van 11.00 tot 17.00 uur het werk te zien van:
– Anita Bosker: fotografie
– Jeannette Goderie: fotografie
– Ingrid Heslenfeld: objecten
– Hermine Stumpel: schilderijen
De kunstenaars presenteren naast hun werk ook het creatieve proces dat zij tijdens het kunsttraject doorliepen. De expositie geeft daardoor een boeiende kijk achter de schermen, waaruit blijkt hoe artistieke mensen denken, werken en inspiratie opdoen. De kunstvisie, die de kunstenaars tijdens het traject ontwikkelden, is samengevat in een artist statement, welke als muurtekst bij het werk wordt gepresenteerd.
De opening vindt plaats op vrijdag 31 mei om 19.30 uur en wordt verzorgd door beeldend kunstenaar en artistiek begeleider Nicolette Peters van Sein Vormgeving. U bent allen van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

Verhaal/Beeldtaal is een inspirerend traject voor kunstenaars met een beginnende kunstpraktijk. Zij gaan onder artistieke begeleiding van beeldend kunstenaar Nicolette Peters en een aantal gastdocenten op zoek naar de kern van hun eigen verhaal. Tijdens 24 bijeenkomsten vinden zij hun persoonlijke drijfveren voor het maken van kunst en de uitdrukkingsvorm die daarbij past.
De discussies, vragen en opdrachten dagen uit om hun creativiteit te ontplooien. Door dit collectief te doen ontvangen zij veel feedback en wordt inzichtelijk waarom zij kunst maken. Verder wordt er gefilosofeerd over de essentie van kunst, gelezen over de schoonheid in de kunst en kritisch gekeken naar de kunstgeschiedenis. Met een atelier-, museum- en galeriebezoek verkennen én versterken zij hun positie in de kunstwereld, om tot slot hun artistieke visie te verwoorden in een kunstenaarsstatement.
Bezoek deze expositie en maak kennis met de kunstenaars. Zij vertellen vol passie over wat het voor hen betekent om kunst te maken.

Datum en tijd

1 en 2 juni 2019 van
11.00 – 17.00 uur

Locatie


Raadhuisplein 3
5141 KG Waalwijk

Ons volgen?


Raadhuisplein 3
5141 KG
Waalwijk

Neem contact op

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.