WandelSportVereniging

WandelSportVereniging Waalwijk'82

De vereniging is, zoals de naam al doet vermoeden, opgericht in 1982. En wel in de maand november. Een aantal fanatieke wandelaars, die de "80 van de Langstraat" (toen de 2e editie) hadden meegelopen, wilden gaan trainen voor de "volgende 80". Het idee werd toen geopperd om dit gezamenlijk te doen.

Het ontstaan van de vereniging

Deelnemers, uit de buurt van Waalwijk, die aan de betreffende "80" hadden deelgenomen werden aangeschreven. Een aantal van hen zag het wel zitten om een wandelsportvereniging op te richten om zodoende in clubverband de wandelsport te kunnen uitoefenen en te trainen voor (in eerste instantie) de "80 van de Langstraat".

In november 1982 was het dan zover. De statuten waren opgesteld en een oprichtingsvergadering werd belegd. Na discussie over de naam die de vereniging zou krijgen werd een voorlopig bestuur gekozen. De vereniging had op dat moment een 25-tal leden, die regelmatig aan wandeltochten deelnamen.

In de statuten van de vereniging stond (en staat nog steeds), dat de vereniging de wandelsport promoot. Logisch dus, dat in 1983 de eerste wandeltocht werd georganiseerd. Deze wandeltocht moest een naam krijgen. Het werd "Halve Zolen Wandeltocht". "Vanwaar die naam", zult u zich afvragen. Door Waalwijk loopt een spoorlijn die vroeger gebruikt werd voor het vervoer van werknemers in de schoenenindustrie. Deze lijn werd toen "het Halve Zolen-lijntje" genoemd. Een "halve zool" is een onderdeel van een zool van een schoen.

Heden ten dagen organiseert WSV "Waalwijk'82" de volgende tochten:

Winterserie: Tijdens de wintermaanden (november – maart): iedere maand een tocht met (iedere keer weer andere) routes variërend in lengte van 5 t/m 30 km. Start in Waalwijk, Buurthuis “Zanddonk”.

 

Fellenoordtocht: In het eerste weekend van april. Deze (tweedaagse) tocht is overgenomen van een wandelsportvereniging uit Drunen, die deze door omstandigheden niet meer kont organiseren. Deze tocht voert door de Loonse en Drunense Duinen, met als centraal punt de “Fellenoord-boerderij”. Hier variëren de routes van 5 t/m 40 km. Start bij Partycentrum "Wijnand van Delft". De dagen kunnen onafhankelijk van elkaar gelopen worden. De routes zijn beide dagen gelijk, maar ieder jaar verschillend.

 

Halve Zolen Wandeltocht: Begin juni wordt deze (tweedaagse) tocht gehouden. De startlocatie is dezelfde als die van de Winterserie. Afstanden 5 – 40 km. Ieder jaar zijn er andere routes. De dagen kunnen onafhankelijk van elkaar gelopen worden. De routes zijn beide dagen gelijk, maar ieder jaar verschillend. Start in Waalwijk, Buurthuis “Zanddonk”.

 

Voor meer info over de tochten: www.wsvwaalwijk82.nl

 

Naast het organiseren van wandeltochten is er iedere woensdagavond een clubavond. Eerst wordt een tochtje van +/- 5 km door Waalwijk gewandeld (iedere week een andere). Daarna is er een gezellig samenzijn, waar (wandel) ervaringen uitgewisseld kunnen worden, onder het genot van een drankje.

 

Om 19:30 uur vertrekken we vanaf Buurthuis “Zanddonk”, Willaertpark 2A te Waalwijk.

 

Ieder weekend wordt in den lande gewandeld. Ieder jaar wordt een agenda samengesteld met de tochten die het komende jaar worden gelopen. Het vervoer wordt door de vereniging geregeld.  

 

Tochten die ieder jaar op de agenda staan zijn: 80 van de Langstraat en de 4-daagse van Nijmegen.

 

Naast het wandelen wordt er ieder jaar een jaarfeest georganiseerd en aan het begin van het jaar een nieuwjaarsbijeenkomst, waar terug wordt gekeken op het afgelopen en vooruit naar het komende jaar.

 

 

 

Locatie

WandelSportVereniging
Willaertpark 2A
5142 RE Waalwijk

Ons volgen?


Willaertpark 2A
5142 RE
Waalwijk

Neem contact op

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.