Waalwijkse voetbalvereniging WSC

WSC, de club waar u zich thuisvoelt

WSC werd opgericht op 6 januari 1906 en is daarmee de oudste voetbalvereniging van Waalwijk. Met ruim 1000 leden is WSC ook de grootste club. De naam WSC is stevig verankerd binnen de Waalwijkse samenleving. Kenmerken zijn de gemoedelijke sfeer en de vele clubtradities die WSC tot de club maken waar men zich thuisvoelt.

WSC, 113 jaar méér dan voetbal in Waalwijk

Met ruim 500 voetballers en voetbalsters heeft WSC een grote jeugdafdeling. De club biedt een podium voor prestatiegericht "selectievoetbal" maar herbergt ook vele jeugdleden die elke week op recreatief niveau hun balletje trappen. Opvallend is dat 2 van de 3 jeugdteams twee keer per week trainen en dat cijfer groeit nog steeds.
De hoogste jeugdteams spelen allemaal op landelijk divisie niveau en dat is een belangrijke levensader voor de aanvoer naar het eerste elftal.
Het eerste elftal speelt in de tweede klasse zondag KNVB Zuid I. Senioren kunnen spelen op zaterdag of zondag.
De jeugd speelt op zaterdag. Wekelijks komen 55 teams in het veld op sportpark Eikendonk aan de Akkerlaan in Waalwijk voor hun trainingen of wedstrijden. De club beschikt over twee hypermoderne kunstgrasvelden voorzien van energiezuinige LED verlichting.
Sterk groeiend is de afdeling meidenvoetbal bij WSC. Enkele jaren terug begonnen met één team en in kort tijd vervijfvoudigd.

De club kent vele tradities zoals bijvoorbeeld de Pupillensportdag die dit jaar haar 50e verjaardag viert. Maar niet alleen tradities kenmerken WSC. De club staat ook met twee benen in de wereld van vandaag. Zo heeft de club verpicht gesteld dat alle vrijwilligers een VOG-verklaring kunnen overleggen.

Wil je eens vrijblijvend kennismaken met de club? Een proeftraining kan altijd! Je bent van harte welkom! Neem contact op met Twan Voogd via ledenadministratie@wscwaalwijk.nl of 06-28805968.

Locatie

Waalwijkse voetbalvereniging WSC
Akkerlaan 9
5143 ND Waalwijk

Ons volgen?


Akkerlaan 9
5143 ND
Waalwijk

Neem contact op

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.