TTV Waalwijk (TafelTennisVereniging)

Tafeltennis

Waarom tafeltennissen?

Misschien overweeg je om te beginnen met tafeltennis, maar aarzel je nog. Is tafeltennis iets voor jou? Om de volgende redenen is tafeltennis zo leuk:

Al meer dan 70 jaar de grootste en gezelligste tafeltennisvereniging in De Langstraat.

Voor jong en oud

Tafeltennis is een sport voor jongens en meiden, mannen en vrouwen, jong en oud. Je kunt er op elke leeftijd mee beginnen. De technieken zijn relatief eenvoudig, dus ook die zijn door iedereen en op elke leeftijd te leren. Het spelniveau bepaal je zelf, afhankelijk van hoe fanatiek en leergierig je bent.

Het voordeel is bovendien dat je niet op een bepaalde leeftijd hoeft te stoppen, omdat je het allemaal niet meer bij kunt houden. Hierdoor ontmoet je bij tafeltennis niet alleen mensen van je eigen leeftijd, maar ook jongeren en ouderen. Je kunt dus voortdurend van anderen leren of aan anderen iets leren.

Techniek

Tafeltennis is een flitsend en snel spel, maar toch is het basisspel verrassend eenvoudig. Al na enkele lessen ben je in staat om redelijk te spelen. Daarna heb je nog zeer veel mogelijkheden om je spel te verbeteren. Dit maakt tafeltennis zo’n boeiende sport. Sommige spelers beheersen bepaalde technieken tot in de puntjes, maar zijn op andere plekken weer zwak. Zolang de tegenstander jouw zwakke plekken niet weet uit te buiten, zit je goed, zelfs als je nog niet alles beheerst.

Fysiek intensief

Tafeltennis is een fysiek intensieve sport. Je gebruikt al je spieren. Lopen en voetenwerk zijn belangrijk om de juiste positie in te nemen. Soepele armbewegingen, polsen en handen zijn belangrijk voor het maken van de juiste slag. Maar ook de spieren in je romp (borst, rug) doen mee om de juiste houding te bepalen en bij het maken van de slagbeweging. Ben je nog niet zo oud, dan is tafeltennis erg nuttig voor een betere en snellere ontwikkeling van je fijne motoriek en je oog/hand-coördinatie.

Helder denken

Tafeltennis is niet alleen een fysieke sport, je moet er ook goed en snel bij nadenken. Voortdurend moet je opletten wat de zwakke plekken van je tegenstander zijn en met welk effect je tegenstander de bal speelt! In een flits moet je bedenken hoe je het beste kunt reageren op het spel van je tegenstander.

Tactisch intensief

Terwijl jij probeert je zwakke punten te maskeren, probeer je de zwakke punten van je tegenstander te zoeken en je tegenstander te verassen door de bal een bepaald effect mee te geven.

Nog meer pluspunten:

+ Je bent niet afhankelijk van het weer.

+ Je speelt alleen, maar ook als team.

+ Je leert snel handelen en reageren.

+ Weinig kans op blessures.

+ Het is goedkoop.

Geschiedenis

De TafelTennisVereniging Waalwijk bestaat al sinds 7-4-1947 en is de grootste vereniging binnen de regio De Langstraat.

Locatie

Onze speelzaal met 8 tafeltennistafels bevindt zich aan de Hertog Janstraat 1d te Waalwijk

We spelen boven de fietsenwinkel Arno van Kessel.

Lidmaatschap

Om lid te worden hebben we je inschrijfformulier nodig. Deze kan je bij de bar afgeven, tezamen met € 5,00 inschrijfgeld.

Contributie en training

Om recreatief te spelen betaal je als jeugdlid € 26,50 per kwartaal.

Op dinsdag en donderdag krijg je daarvoor dan training van 18:30 uur tot 20:00 uur.

Als senior-lid betaal je € 25,00 per kwartaal.

Je mag daarvoor op dinsdag vanaf 20:00 uur trainen of vrijspelen. Ook op donderdagavond en op andere avonden waarop er thuis competitie wordt gespeeld kun je vrijspelen.

Competitie

Wil je competitie gaan spelen, dan worden voor de jeugd de wedstrijden meestal op zaterdagochtend gespeeld en voor senioren op ma tm vr.

Hiervoor vraagt de Nederlandse TafelTennis Bond een kleine vergoeding bovenop het lidmaatschap. Naast spelen in de NTTB-competitie, kun je als senior ook spelen in de Tilburgse Tafeltennis Liga. Er zijn dus meer dan genoeg mogelijkheden om te spelen.

Activiteiten

Naast de wekelijkse speelavonden, organiseren we jaarlijks een aantal leuke en gezellige activiteiten, zoals:

* Mini Maxi-toernooi

* Zomerkamp voor de Jeugd

* Opwarmtoernooi

* Clubkampioenschap

* Kaart-avond

* Open dubbel toernooi

Meer weten?

Kom vrijblijvend op een speelavond informatie inwinnen en een balletje slaan of mail naar Gert-Jan@ttvWaalwijk.nl of bel naar 06-53158194.

Voor de jeugd houden we (buiten de schoolvakanties om) onze trainingsavonden op dinsdag en donderdag van 18:30 uur tot 20:00 uur.

De senioren kunnen trainen op dinsdag en donderdag (en op competitieavonden) vanaf 20:00 uur.

Locatie

TTV Waalwijk (TafelTennisVereniging)
Hertog Janstraat 1d
5141 KJ Waalwijk

Ons volgen?


Hertog Janstraat 1d
5141 KJ
Waalwijk

Neem contact op met TTV Waalwijk

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.