Stichting dansclub “de Kets”

Stijldansen voor mensen met een verstandelijke beperking

Onze dansclub is er voor mensen met een verstandelijke beperking. Stijldansen, zoals de foxtrot, engelse wals, tango, samba, rumba, chachacha, paso doble, jive worden beoefend en als hoogte punt aan het eind van ieders seizoen afdansen voor een vakjury voor een mooie beker en diploma. 

Sociaal en sportief avondje uit

Dansen is leuk, gezond en gezellig! Dat vinden ook veel mensen met een verstandelijke beperking. Maar als je wilt leren dansen, dan blijkt dat het voor mensen met een verstandelijke beperking vaak moeilijk is om danslessen te volgen op een reguliere dansschool. het tempo ligt vrij hoog en er is niet genoeg mankracht om de nodige extra aandacht te geven. Daarom is al in 1994 dansclub "de Kets" ontstaan. Hier worden, met behulp van een ervaren dansleraar en enthousiaste vrijwilligers, op een leuke en ontspannen manier danslessen gegeven. Ons motto: ontspanning, sociale contacten en toch iets leren en bewegen!

Begonnen op 17 februari 1994 in Kaatsheuvel, onder de vlag van Stichting Prisma te Waalwijk. In 2013 verhuist naar Sprang-Capelle het BSD gebouw (voorheen bondsgebouw). Per 24 juli 2013 zijn we een zelfstandige stichting geworden, Stichting dansclub de Kets. 

Inmiddels draaien we alweer een aantal jaren zelfstandig en we zijn volop in de picture en krijgen van alle kanten complimenten. Inmiddels wordt er jaarlijks meegedaan met de landelijke dansdag, we hebben club shirts, we hebben voor maximaal 43 leden plaats waar we sinds 2016 ook aan zitten en we nu een wachtlijst hebben. Onze club is niet alleen voor mensen uit Waalwijk maar onze leden komen uit heel midden brabant, van Made tot Drunen en van Wijk en Aalburg tot Tilburg. 

 

Elke donderdag avond tijdens de dansles open van 19:00 uur tot 22:00 uur

Ons clubgebouw:

Buurtcentrum Sprang Driessen        (voorheen het bondsgebouw)        Jeroen Boschstraat 1                      5161 VA SPRANG-CAPELLE

Postadres:                            Koolmees 43                              5161 SW SPRANG-CAPELLE

 

Locatie

Stichting dansclub “de Kets”
Postadres: Koolmees 43
5161 VA Sprang-Capelle

Ons volgen?


Postadres: Koolmees 43
5161 VA
Sprang-Capelle

Neem contact op

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.