Pristine Yoga & Pilates (Waalwijk)

Pristine Yoga & Pilates heeft een gevarieerd aanbod voor alle leeftijden.

* Hatha Yoga

* Pilates

* Yin Yoga

* Critical Alignment

* Stoel Yoga

* Tiener Yoga

* Kinderyoga

Een proefles is gratis.

Yoga & Pilates

 

Hatha Yoga

Hatha betekent verbinding. Verbinding van twee tegengestelde polen. Deze yoga les is zowel in- als ontspannend. Tijdens de beoefening van Hatha Yoga verbinden we ons bewustzijn aan alles wat we voelen en kom je uit je hoofd, weg van het denken, en ga je voelen. Een Hatha yoga les bestaat uit het uitvoeren van asana’s, Sanskriet voor lichaamshoudingen, en ademhalingsoefeningen.

De asana’s zijn er op gericht je bewust te maken van je lichaam, van spanningen die zich onbewust vast gezet hebben, en je bewust te maken van je ademhaling. Spanning maakt je spieren stijf, waardoor je je niet prettig voelt. Ook wordt door spanning de doorbloeding in spieren en organen minder. Uiteindelijk zorgt spanning voor allerlei klachten. Het beoefenen van yoga kan helpen bij o.a. nek-, schouder- en rugklachten, slaap-, concentratie- en ademhalingsproblemen.

Door het bewuste gebruik van de ademhaling tijdens de asana’s wordt de spanning in het lichaam losgemaakt en probeer je deze los te laten. Tijdens de oefeningen merk je dat er een verbinding is tussen je lichaam en je ademhaling. Naarmate je ademhaling rustiger wordt, ontspant je lichaam.

De hatha yoga les eindigt met een savasana (eindontspanning) en een meditatie.

Yoga zorgt ervoor dat je algehele gezondheid en gevoel van welzijn verbetert. Stress heeft minder vat op je doordat je beter kunt ontspannen en evenwichtiger in het leven staat.

 

Pilates

Het hele lichaam is betrokken bij Pilates. Je traint vooral je rompstabiliteit oftewel core stability. Met ‘core’ bedoelen we het centrum, het midden van je lichaam. Met pilates bouw je een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Bij het uitvoeren van allerlei bewegingen heb je deze spieren nodig. Een stabiele, sterke core versterkt met name de buik, houdings- en rugspieren. Je ontwikkelt lange, slanke, sterke spieren en verbetert je lichaamshouding.

Een sterke core geeft je met elke activiteit meer kracht en balans. De oefeningen beschermen je rug in het dagelijks leven en zorgen voor een goede houding.

Pilates noemde zijn methode ‘the art of contrology’. Hij geloofde sterk in het principe dat je met je geest controle kunt krijgen over het functioneren van het lichaam. Ook ik heb dit zo ervaren en nog steeds. Bij Pilates heb je concentratie nodig, zodat je je lichaam gecontroleerd leert bewegen. Er wordt bij een training dan ook geen muziek gebruikt.

Pilates wordt ook therapeutisch gebruikt. De therapie kan behulpzaam zijn bij revalidatie voor zieken en bij chronische aandoeningen. Het helpt ook bij het herstel van blessures en fysieke ongemakken. Wereldwijd gebruiken fysiotherapeuten de Pilatesmethode als aanvulling op de reguliere behandeling.

Waardevolle training

Pilates heeft veel voordelen, zoals een beter lichaamsbewustzijn, balans, coördinatie, kracht en lenigheid. Om het uithoudingsvermogen te verbeteren, is Pilates echter niet intensief genoeg. Je verbruikt er relatief weinig calorieën mee. Toch is het een waardevolle training, omdat een sterk centrum en lenigheid essentieel zijn om je fit te voelen. Het gaat er niet zozeer om wat je doet, maar veel meer hoe je iets doet. Je kan de principes van Pilates in elke training verwerken.

Wil je zelf ervaren wat Pilates voor jou kan doen? Ook als beginner kun je meedoen met een Pilates les. De lessen die ik  geef zijn zeer intensief, en geschikt voor beginners als voor de meer geoefende Pilates deelnemer.

Na 10 lessen begin je resultaat te voelen, na 20 lessen ga je het reslutaat zien en na 30 lessen kun je niet meer zonder.

Kijk hier voor het actuele Lesrooster.

maandag 18.30-22.00

dinsdag 15.30-17.00

woensdag 08.30-10.15

woensdag 14.30 -17.30

woensdag 18.30-22.00

donderdag 08.30-10.00

zaterdag 08.30-12.00

Locatie

Pristine Yoga & Pilates (Waalwijk)
Eerste Zeine 120A (1e verdieping)
5144 AM Waalwijk

Ons volgen?


Eerste Zeine 120A (1e verdieping)
5144 AM
Waalwijk

Vragen aan Pristine Yoga & Pilates:

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.