Laogong - Taichi en Qigong

Taichi en Qigong

Laogong is opgericht in 2001 als Taijiquan- en Qigongschool in Waalwijk en staat vooral bekend om het rustgevende en ontspannende karakter van de lessen. Naast de vloeiende bewegingen van de Chinese bewegingsleer Taichi hebben de meditatieve Qigongoefeningen vooral een heilzame werking.

Deze twee gezondheidstherapieën (die gebaseerd zijn op de acupunctuur- punten en de meridianen) zorgen samen voor minder stress, meer weerstand en balans en geven je meer lenigheid, coördinatie en uithoudingsvermogen. Kortom, een betere levenshouding en vooral meer energie!

Laogong Taichi- en Qigongschool

Taichi is een term voor de Chinese filosofie van Yin en Yang.
Ze zijn onafscheidelijk en complementair, ze vullen elkaar aan en symboliseren een natuurlijk evenwicht. Taijiquan is de Chinese bewegingsleer die is gebaseerd op deze Yin-Yangfilosofie. Het is een bewegingsmethode, waarin vloeiende ronde bewegingen samengaan met de ontwikkeling van ademenergie (Qi). Taichi is ontstaan als een vorm van zelfverdediging, maar is ontwikkeld tot een totale oefening voor de gezondheid.

De Taichi-vorm is een innerlijk gerichte oefenmethode met de bedoeling om te ontspannen door beweging en het lichaam en de geest met elkaar in balans te brengen. Daarbij zijn belangrijk de lichamelijke ontspanning, concentratie en eenheid, het waarnemen van Yin en Yang in je lichaam en in de vloeiende vormbewegingen. Zo werk je aan balans, houding, souplesse en lenigheid.

 

Qigong is de algemene term voor alle oefeningen, die te maken hebben met het beïnvloeden van de lichaamsenergie (Qi). Qi betekent energie en Gong betekent oefening. Dit zijn Chinese oefenmethodes van duizenden jaren oud, die de algehele gezond- heid en constitutie verbeteren en zorgen voor een betere balans tus- sen lichaam en geest. Het is een universele bewegingstherapie voor een lang en gezond leven die niet gebonden is aan leeftijd, conditie, geslacht, beperkingen enz.

 

Maandagavondlessen Taichi en Qigong

Taichi & Qigong 1e jaars: van 20.00 tot 21.00 uur Taichi & Qigong 2e jaars: van 21.00 tot 22.00 uur

Dinsdagavondlessen Taichi en Qigong

Taichi & Qigong 1e jaars: van 20.00 tot 21.00 uur Taichi & Qigong 2e jaars: van 21.00 tot 22.00 uur

Woensdagmiddaglessen Qigong

Qiqong met bewegingsbeperking: van 13.30 tot 14.30 uur Qiqong voor iedereen: van 14.30 tot 15.30 uur

Woensdagmiddaglessen Taichi en Qigong

Taichi & Qigong 1e jaars: van 13.50 tot 16.30 uur

Vrijdagavondlessen

Taichi & Qigong 3e jaars: van 20.00 tot 21.00 uur Taichi & Qigong 4e jaars: van 21.00 tot 22.00 uur

Locatie

Laogong - Taichi en Qigong
Europaplein 38
5142 CJ Waalwijk

Ons volgen?


Europaplein 38
5142 CJ
Waalwijk

Contact

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.