Atletiek Club Waalwijk

Atletiek is er voor iedereen!

Atletiek wordt gezien als de moeder van alle sporten. De oermens begon al met hardlopen, springen en gooien om voedsel te verzamelen en te overleven. Via de Olympische spelen van Griekse oudheid ontwikkelde atletiek zich langzaam tot een echte sport.

Bij veel moderne sporten moet hardgelopen worden om bijvoorbeeld een bal in het doel te krijgen. Dat hardlopen is een onderdeel van de atletieksport, maar zeker niet het enige onderdeel. Atletiek bestaat uit ruim tien verschillende onderdelen, zoals verspringen, hoogspringen, kogelstoten, speerwerpen en hordenlopen. Doordat atletiek uit zoveel verschillende onderdelen bestaat is er altijd wel een onderdeel dat je leuk vindt. Bij atletiek ben je een individuele sporter, maar lever je je prestaties wel in groepsverband. Iedereen sport dus op zijn of haar eigen niveau waardoor je altijd met plezier bezig bent.

ACW’66 is zo’n atletiekvereniging waar je onder begeleiding van gediplomeerde trainers/sters op een ontspannen manier kunt kennis maken met spel en sport. Wedstrijden worden er volop georganiseerd in deze regio, maar ook door heel Nederland en zelfs in het buitenland!

Tevens is er een groep voor mensen met een verstandelijke beperking, vanaf 8 jaar, die trainen op alle onderdelen

Je vindt de atletiekbaan aan de Olympiaweg, tussen het zwembad en het RKC-stadion.

Wil je meer weten, dan kun je bellen met Truus Joosten, tel: 0416-278230 of kijk op www.acw66.nl.

Zie site: www.acw66.nl

Locatie

Atletiek Club Waalwijk
Olympiaweg 10C
5143 NA Waalwijk

Ons volgen?


Olympiaweg 10C
5143 NA
Waalwijk

Neem contact op via www.acw66.nl of 0416-340369/0416-278230

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.