Aanbieders

Kindermusicalgroep De Notenkrakers

Kindermusicalgroep  ‘De Notenkrakers’

‘De Notenkrakers’ is een kindermusicalgroep uit Waalwijk. De groep bestaat uit ongeveer 50 kinderen in de leeftijd van 8 t/m 16 jaar. Ieder jaar werken zij aan een nieuwe productie. In januari geven zij in Theater De Leest te Waalwijk 5 voorstellingen. Om bij de groep te komen, moeten eerst  auditierondes worden doorlopen. Iedere dinsdagavond wordt er gerepeteerd van 18.00 tot circa 19.50 in De Ouwe Toren in Waalwijk. Aan het begin van het nieuwe jaar worden er interne audities gehouden om te kijken of de kinderen in het afgelopen jaar vooruit zijn gegaan. Een paar weken later volgt de rolverdeling voor de nieuwe musical. In iedere repetitie wordt er aandacht besteed aan zang, dans en spel. Ruud Verkoeijen is de muzikaal leider en leert de kinderen de liedjes aan. Dans en spel staan onder leiding van Aukje Nieuwenhuijze. Zij werkt scene voor scene het script af. Zo komt dus de hele musical tot stand. Ieder jaar gaat de groep in de herfstvakantie op kamp. Er worden dan allerlei gezellige activiteiten gedaan, maar ondertussen wordt er ook gewerkt aan de musical. Door het kamp komen de kinderen dichter bij elkaar te staan en dit is juist erg bevorderend voor de voorstellingen die hun te wachten staan. Naast de voorstellingen in januari worden er door het jaar door ook optredens verzorgd. De kinderen krijgen hierdoor steeds meer ervaring op het podium en weten dan ook steeds beter hoe ze met hun zenuwen om moeten gaan. Uiteindelijk zijn er dan natuurlijk de 5 optredens in het echte theater. De optredens vinden plaats op  vrijdagmiddag en –avond, zaterdagmiddag en –avond en op zondagmiddag. Op de woensdag- en donderdagavond van die week, vinden de technische doorloop en generale repetitie plaats. Het is dus een hele zware week, maar het wordt als een fantastische ervaring beleefd door de kinderen. Voor meer informatie of aanmelding voor de audities kunt u een kijkje nemen op de website van Kindermusicalgroep De Notenkrakers: www.denotenkrakers.nl

 

Kindermusicalgroep De Notenkrakers

Kunstencentrum Waalwijk

Kunstencentrum Waalwijk is het centrum in de gemeente Waalwijk op het gebied van beeldende kunst, muziek, theater, musical en dans.
Bekijk onze actuele agenda hier!

Kunstencentrum Waalwijk

Taekwondo Club Waalwijk

Taekwondo is een stijlvolle en veelzijdige sport. Letterlijk vertaald uit het Koreaans betekent Tae voet, kwon is hand of vuist en do betekent de manier of de weg. Taekwondo betekent letterlijk ‘de manier van de voet en de vuist’. Het doel is het ontwikkelen van een goede zelfverdediging door middel van conditie, zelfvertrouwen en discipline.

Iedereen kan het
In Azië maar ook in Europa neemt de populariteit van taekwondo steeds verder toe. Zowel mannen als vrouwen, jongeren als ouderen beleven veel plezier aan taekwondo. Nederland telt inmiddels circa 11.000 enthousiaste beoefenaars. Het is een sport met toekomst, die op alle niveaus aantrekkelijk is: voor de recreant, de wedstrijdsporter én de topsporter. In het jaar 2000 verkreeg het Taekwondo-sparren de Olympische status, waarmee deze sport, die een rijke historie kent, een belangrijke mijlpaal bereikte.

Zelfbeheersing, discipline en hoffelijkheid
Zelfbeheersing, discipline en hoffelijkheid zijn drie belangrijke kenmerken bij het beoefenen van Taekwondo. Een wedstrijd tussen twee spelers mag namelijk nooit uitmonden in een strijd waarbij alles geoorloofd is. Daarom is het belangrijk om de technieken goed te beheersen. Op die manier kunnen tegenstanders elkaar met discipline en hoffelijkheid tegemoet treden.

De zwarte band
Net als bij andere martial arts is er bij Taekwondo een bandensysteem met verschillende kleuren om te laten zien hoe ver de sporter gevorderd is. Een beginner heeft een witte band, waarna geel, groen, blauw, en rood volgen. Om een band te halen doe je op je sportschool examen. Voor het behalen van de volgende band, de beroemde zwarte band (1e Dan), en de Dan graden daar boven, leg je een examen af voor een examencommissie samen gesteld uit examinatoren met een licentie.

Taekwondo Club Waalwijk

Op de hoogte blijven van activiteiten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.